Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak šetřit jídlem?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F20%3AN0000027" target="_blank" >RIV/00027251:_____/20:N0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://zachranjidlo.cz/wp-content/uploads/RedPot_prirucka.pdf" target="_blank" >https://zachranjidlo.cz/wp-content/uploads/RedPot_prirucka.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak šetřit jídlem?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato příručka je určena podnikatelům z oblasti veřejného stravování, státní správě a neziskovým i dalším zainteresovaným subjektům, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnuje poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování RedPot, jenž podpořil program ÉTA Technologické agentury ČR v období 2018–2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů jídelen a rychlého občerstvení. ISBN 978-80-86794-63-1.

  • Název v anglickém jazyce

    How to save food?

  • Popis výsledku anglicky

    This guide should address catering businesses, government, and non-profit as well as other stakeholders who want to reduce their food losses and waste for environmental, economic, social or other reasons. It summarizes the findings of the research project Reducing Food Waste in Public Catering RedPot, which supported the ÉTA program of the Technology Agency of the Czech Republic in the period 2018–2020. The project is one of the first ones mapping the waste of food in public catering in the Czech Republic and provides specific recommendations on how to reduce food waste in the daily practice of canteens and fast food operations.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TL01000071" target="_blank" >TL01000071: Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů