Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60456540%3A_____%2F20%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60456540:_____/20:N0000055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příručka je určena pro podnikatele z oblasti veřejného stravování, státní správu a neziskové i další zainteresované subjekty, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnujeme v ní poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – RedPot – jenž byl podpořen z programu ÉTA Technologické Agentury ČR v období 2018-2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů rychlého stravování. Projekt RedPot byl realizován ve třech základních krocích: 1. Terénní šetření potravinových ztrát / odpadu ve vybraných provozovnách třech řetězců restaurací s rychlou obsluhou, tj. jídelen a rychlého občerstvení; 2. Identifikace příčin potravinových ztrát / odpadu na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách; 3. Návrh opatření pro redukci potravinových ztrát / odpadu v segmentu veřejného stravování pro restaurace, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.

  • Název v anglickém jazyce

    How to reduce food waste? Handbook on food waste reduction in catering.

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of the handbook for catering and state or non-profit organisations interested in food waste and food loss reduction. The book summarizes outcomes of the project supported by the ETA Programme of the Technolology Agency of the Czech Republic (2018-2020). As one of the first maps the food waste in catering in the Czech Republic and propose measures how to reduce food waste in quick service restaurants and canteens on daily basis.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50602 - Public administration

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TL01000071" target="_blank" >TL01000071: Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů