Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60456540%3A_____%2F20%3AN0000055" target="_blank" >RIV/60456540:_____/20:N0000055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak šetřit jídlem? Příručka redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování
Popis výsledku v původním jazyce
Příručka je určena pro podnikatele z oblasti veřejného stravování, státní správu a neziskové i další zainteresované subjekty, které chtějí z ekologických, ekonomických, sociálních či jiných důvodů snížit své potravinové ztráty a odpad. Shrnujeme v ní poznatky výzkumného projektu Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – RedPot – jenž byl podpořen z programu ÉTA Technologické Agentury ČR v období 2018-2020. Projekt jako jeden z prvních mapuje plýtvání jídlem ve veřejném stravování v České republice a přináší konkrétní doporučení, jak snížit potravinový odpad v každodenní praxi provozů rychlého stravování. Projekt RedPot byl realizován ve třech základních krocích: 1. Terénní šetření potravinových ztrát / odpadu ve vybraných provozovnách třech řetězců restaurací s rychlou obsluhou, tj. jídelen a rychlého občerstvení; 2. Identifikace příčin potravinových ztrát / odpadu na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách; 3. Návrh opatření pro redukci potravinových ztrát / odpadu v segmentu veřejného stravování pro restaurace, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.
Název v anglickém jazyce
How to reduce food waste? Handbook on food waste reduction in catering.
Popis výsledku anglicky
The main aim of the handbook for catering and state or non-profit organisations interested in food waste and food loss reduction. The book summarizes outcomes of the project supported by the ETA Programme of the Technolology Agency of the Czech Republic (2018-2020). As one of the first maps the food waste in catering in the Czech Republic and propose measures how to reduce food waste in quick service restaurants and canteens on daily basis.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
50602 - Public administration
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TL01000071" target="_blank" >TL01000071: Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů