Výzvy a možná řešení ve snížení plýtvání potravinami
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F20%3AN0000034" target="_blank" >RIV/00027251:_____/20:N0000034 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výzvy a možná řešení ve snížení plýtvání potravinami
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek přináší informace o tom, v jaké míře se ve vybraných řetězcích rychlého stravování potravinami plýtvá a jaké potraviny se vyhazují nejvíce. Poznatky byly zjištěny v rámci projektu Redukce plýtvání potravinami, jehož cílem bylo změřit výši potravinových ztrát ve vybraných řetězcích rychlého stravování a hledat náměty k jejich snížení. Publikováno ve sborníku příspěvků z on-line ekonomické konference Evropské a české zemědělství před novými výzvami.
Název v anglickém jazyce
Challenges and possible solutions in reducing food waste
Popis výsledku anglicky
The article provides information on the extent to which food is wasted in selected fast food chains and which foods are thrown away the most. The results were found within the project Reduction of food waste, the aim of which was to measure the amount of food losses in selected fast food chains and to look for ideas to reduce them. Published in the proceedings from on-line economic conference European and Czech agriculture before new challenges.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TL01000071" target="_blank" >TL01000071: Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů