Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pozice masného průmyslu v potravinářství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F22%3AN0000012" target="_blank" >RIV/00027251:_____/22:N0000012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-5-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-5-casopisu-maso-rok-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pozice masného průmyslu v potravinářství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se týká komparace ekonomických ukazatelů jednotlivých výrobních oborů potravinářského průmyslu v roce 2020. Na základě tohoto srovnání je stanovena významnost masného průmyslu (CZ-NACE 10.1) v rámci celého potravinářství. Hodnoceny byly ukazatele jako počet podniků, počet zaměstnanců, výše tržeb, produktivita práce či měsíční mzdy. Následně byla provedena finanční analýza podniků masného a potravinářského průmyslu, která byla shrnuta do spider grafu. Dle výsledků se masný průmysl řadí mezi významné výrobní obory potravinářství díky široké podnikatelské základně, počtu zaměstnaných osob i vzhledem k výši generovaných tržeb. Dlouhodobým problémem je pokles počtu podniků i pracovníků.

  • Název v anglickém jazyce

    The position of the meat industry in the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The article concerns the comparison of economic indicators of individual production branches of the food industry in 2020. Based on this comparison, the importance of the meat industry (CZ-NACE 10.1) within the whole food industry is determined. Indicators such as number of enterprises, number of employees, sales, labour productivity and monthly wages were assessed. Subsequently, a financial analysis of the meat and food industry businesses was carried out and summarised in a spider graph. According to the results, the meat industry is one of the important manufacturing sectors of the food industry due to its broad business base, the number of people employed and the amount of sales generated. The long-term problem is that the number of enterprises and workers has declined.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    30-33

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus