Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výkonnost masného průmyslu s ohledem na stupeň zpracování suroviny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F22%3AN0000013" target="_blank" >RIV/00027251:_____/22:N0000013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso.cz/project/obsah-cisla-6-casopisu-maso-rok-2022" target="_blank" >http://www.maso.cz/project/obsah-cisla-6-casopisu-maso-rok-2022</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výkonnost masného průmyslu s ohledem na stupeň zpracování suroviny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá vyhodnocením výkonnosti podniků masného průmyslu dle toho, jakým stupněm zpracování se tyto zabývají. S ohledem na stupeň zpracování suroviny dle analýzy finančních ukazatelů vykazuje nejlepší hodnoty celopodnikových výsledků (při komparaci s průměrem souboru) kategorie bourárny-výrobky a bourárny-jatka. Podprůměrné hodnoty naopak dosahují podniky zabývající se všemi stupni výroby. Podrobnější pohled na český masný zpracovatelský průmysl přináší nové informace v porovnání se souhrnným pohledem na celý obor CZ-NACE 10.1. Rozlišením různých kombinací stupňů výroby je možné pomoci identifikovat ekonomické problémy a nevýhody masokombinátů zastřešujících všechny stupně zpracování v porovnání se specializovanými závody.

  • Název v anglickém jazyce

    Performance of the meat industry with respect to the degree of raw material processing

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the evaluation of the performance of meat industry enterprises according to the degree of processing they deal with. With regard to the degree of raw material processing, according to the analysis of financial indicators, the category of cutting plants-manufactured products and cutting plants-meat shows the best values of enterprise-wide results (when compared with the average of the population). On the other hand, enterprises engaged in all stages of production have below-average values. A more detailed look at the Czech meat processing industry provides new information compared to the aggregate view of the whole industry CZNACE 10.1.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    30-33

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus