Výkonnost masného průmyslu s ohledem na stupeň zpracování suroviny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F22%3AN0000013" target="_blank" >RIV/00027251:_____/22:N0000013 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.maso.cz/project/obsah-cisla-6-casopisu-maso-rok-2022" target="_blank" >http://www.maso.cz/project/obsah-cisla-6-casopisu-maso-rok-2022</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výkonnost masného průmyslu s ohledem na stupeň zpracování suroviny
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se zabývá vyhodnocením výkonnosti podniků masného průmyslu dle toho, jakým stupněm zpracování se tyto zabývají. S ohledem na stupeň zpracování suroviny dle analýzy finančních ukazatelů vykazuje nejlepší hodnoty celopodnikových výsledků (při komparaci s průměrem souboru) kategorie bourárny-výrobky a bourárny-jatka. Podprůměrné hodnoty naopak dosahují podniky zabývající se všemi stupni výroby. Podrobnější pohled na český masný zpracovatelský průmysl přináší nové informace v porovnání se souhrnným pohledem na celý obor CZ-NACE 10.1. Rozlišením různých kombinací stupňů výroby je možné pomoci identifikovat ekonomické problémy a nevýhody masokombinátů zastřešujících všechny stupně zpracování v porovnání se specializovanými závody.
Název v anglickém jazyce
Performance of the meat industry with respect to the degree of raw material processing
Popis výsledku anglicky
The paper deals with the evaluation of the performance of meat industry enterprises according to the degree of processing they deal with. With regard to the degree of raw material processing, according to the analysis of financial indicators, the category of cutting plants-manufactured products and cutting plants-meat shows the best values of enterprise-wide results (when compared with the average of the population). On the other hand, enterprises engaged in all stages of production have below-average values. A more detailed look at the Czech meat processing industry provides new information compared to the aggregate view of the whole industry CZNACE 10.1.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
50200 - Economics and Business
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
30-33
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—