Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

How much is too much?Threshold dosedistributions for 5 food allergens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064211%3A_____%2F14%3A%230000377" target="_blank" >RIV/00064211:_____/14:#0000377 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11140/15:10326604

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jaci.2014.10.047" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jaci.2014.10.047</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jaci.2014.10.047" target="_blank" >10.1016/j.jaci.2014.10.047</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    How much is too much?Threshold dosedistributions for 5 food allergens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Background: Precautionary labeling is used to warn consumers of the presence of unintended allergens, but the lack of agreed allergen thresholds can result in confusion and risk taking by patients with food allergy. The lack of data on threshold doses below which subjects are unlikely to react is preventing the development of evidence-based allergen management strategies that are understood by clinician and patient alike.Objective: We sought to define threshold dose distributions for 5 major allergenicfoods in the European population. Methods: Patients with food allergy were drawn from the EuroPrevall birth cohort, community surveys, and outpatient clinic studies and invited to undergo a food challenge. Low-dose,double-blind, placebo-controlled food challenges were undertaken with commercially available food ingredients (peanut, hazelnut, celery, fish, and shrimp) blinded into common matrices. Dose distributions were modeled by using interval-censoring survival analysis with 3 paramet

  • Název v anglickém jazyce

    How much is too much?Threshold dosedistributions for 5 food allergens

  • Popis výsledku anglicky

    Background: Precautionary labeling is used to warn consumers of the presence of unintended allergens, but the lack of agreed allergen thresholds can result in confusion and risk taking by patients with food allergy. The lack of data on threshold doses below which subjects are unlikely to react is preventing the development of evidence-based allergen management strategies that are understood by clinician and patient alike.Objective: We sought to define threshold dose distributions for 5 major allergenicfoods in the European population. Methods: Patients with food allergy were drawn from the EuroPrevall birth cohort, community surveys, and outpatient clinic studies and invited to undergo a food challenge. Low-dose,double-blind, placebo-controlled food challenges were undertaken with commercially available food ingredients (peanut, hazelnut, celery, fish, and shrimp) blinded into common matrices. Dose distributions were modeled by using interval-censoring survival analysis with 3 paramet

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FG - Pediatrie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Allergy and Clinical Immunology

  • ISSN

    0091-6749

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2015

  • Číslo periodika v rámci svazku

    135

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    964-971

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus