Nutrition Labeling as an Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-Research among Czech Medical Students
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00098892%3A_____%2F22%3A10157815" target="_blank" >RIV/00098892:_____/22:10157815 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14110/22:00124782
Výsledek na webu
<a href="https://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/14900" target="_blank" >https://ijph.tums.ac.ir/index.php/ijph/article/view/14900</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18502/ijph.v51i5.9438" target="_blank" >10.18502/ijph.v51i5.9438</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutrition Labeling as an Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-Research among Czech Medical Students
Popis výsledku v původním jazyce
Food labels should inform consumers how to make the right choices about food. Food labeling is also important to reach the high level of consumer health protection and to fulfill the rights of consumers to be informed. The "best before" and "use by" dates are important not only for the food safety, but also for the food waste reduction. In the Czech Republic, provision of nutrition information in pre-packed food these days is topical, because the legislation has been changed. Since Dec 13, 2016 producers have had to present nutrition declaration on the food labels.
Název v anglickém jazyce
Nutrition Labeling as an Instrument for Improvement of Dietary Habits: Pre-Research among Czech Medical Students
Popis výsledku anglicky
Food labels should inform consumers how to make the right choices about food. Food labeling is also important to reach the high level of consumer health protection and to fulfill the rights of consumers to be informed. The "best before" and "use by" dates are important not only for the food safety, but also for the food waste reduction. In the Czech Republic, provision of nutrition information in pre-packed food these days is topical, because the legislation has been changed. Since Dec 13, 2016 producers have had to present nutrition declaration on the food labels.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Iranian Journal of Public Health
ISSN
2251-6085
e-ISSN
2251-6093
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
IR - Íránská islámská republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
1191-1192
Kód UT WoS článku
000826784200027
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85129362808