Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stravovací zvyklosti a změny ve výživě u klientů ve vybraných kontaktních centrech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F13%3A10190874" target="_blank" >RIV/00216208:11110/13:10190874 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stravovací zvyklosti a změny ve výživě u klientů ve vybraných kontaktních centrech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    VÝCHODISKA: Vliv výživy na zdraví patří mezi nejdiskutovanější témata současnosti, v kontextu adiktologických služeb se však zatím jedná o poměrně málo prozkoumanou oblast. Výzkumná studie se proto zaměřuje na kvalitu stravování a nutriční návyky klientův nízkoprahových kontaktních centrech na území České republiky. CÍL: Cílem práce je zmapovat stravovací návyky z pohledu denního přijmu základních živin, vyváženosti diety, pitného režimu a kvalitativních změn ve výživě u vybrané cílové skupiny uživatelů drog. SOUBOR: Výzkumný soubor činil 88 participantů. Procentuálně obsahoval soubor 42 % žen a 58 % mužů. Dle věku byli participanti rozděleni do pěti kategorií. METODY: Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, kdy byly zjišťovány demografické údaje (věk, aktuální váha výška, informace o bydlení a zaměstnání), skutečnosti týkající se užívání návykových látek (druh, forma, frekvence) a stravovací návyky (frekvence příjmu základních živin a tekutin, nutriční preference

  • Název v anglickém jazyce

    Dietary habits and changes in nutrition among clients of selected contact centres

  • Popis výsledku anglicky

    BACKGROUND: Nutrition has significant impact on health and and is currently one of the most discussed topics. In the context of addiction services it is a relatively little-researched area. This research study focuses on the quality of food and nutritional habits of clients in selected low-threshold contact centers in the Czech Republic. OBJECTIVE: The aim is to explore eating habits in terms of daily intake of essential nutrients, balanced diet, drinking regime and qualitative changes in the diet of aselected target group of drug users. PARTICIPANTS: The sample consisted of 88 participants - percentage contained 42% women and 58% men. Participants were divided into five categories by their age. DESIGN AND MEASUREMENTS: The research was conducted through a questionnaire survey, which collected demographic data (age, current height weight, information on housing and employment), the factors related to substance use (type, form, frequency) and eating habits (frequency of intake of essen

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AN - Psychologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Adiktologie

  • ISSN

    1213-3841

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3-4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    192-200

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus