Doplňky stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči hlavního města Prahy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F19%3A10409285" target="_blank" >RIV/00216208:11110/19:10409285 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.pocka.lf1.cuni.cz/" target="_blank" >https://www.pocka.lf1.cuni.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Doplňky stravy pro podporu imunitního systému využitelných v sociální a zdravotní péči hlavního města Prahy
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem tohoto technického řešení byla příprava epigeneticky aktivního doplňku stravy pro osoby se sníženou funkcí imunitního systému a pro osoby vyžadující zlepšení zdravotního stavu. K vytvoření přípravku bylo ve specifickém rozmezí koncentrací použito několik bioaktivních látek, u nichž byla vědecky prokázána účinnost a vliv na zvýšení imunity. Dané složení je tedy tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 - 50% hm.), kyselina listová (0,5 - 5% hm.), pektin (40 - 90% hm.), selen (0 - 0,003% hm.), mangan (0 - 0,002% hm.), vitamin C (1 - 30% hm.), niacin (0,25 - 1% hm.).
Název v anglickém jazyce
Food supplements for immune system support usable in social and health care of Prague
Popis výsledku anglicky
The aim of this technical solution was to prepare an epigenetically active food supplement for persons with reduced immune system function and for persons requiring improvement of their state of health. Several bioactive substances have been used in the specific concentration range to produce the preparation and have been scientifically proven to be effective and have an effect on immune enhancement. The given composition is therefore composed of a balanced mixture of individual biologically active substances. The essence of the preparation of the aforementioned dietary supplement lies in the correct formulation, where the content of the individual components is precisely controlled and the obtained mixture is homogenized in a rotary homogenizer for some time. The total product consists of the following substances: zinc inorganic or organic salt (0.5 - 50% by weight), folic acid (0.5 - 5% by weight), pectin (40 - 90% by weight), selenium (0 - 0.003 wt%, manganese (0-0.002 wt%), vitamin C (1-30 wt%), niacin (0.25-1 wt%).
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/UH0376" target="_blank" >UH0376: Ověření proveditelnosti a komerčního potenciálu výsledků výzkumu 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
FVZ_OPPPR24_KA03_2019
Číselná identifikace
FVZ_OPPPR24_KA03_2019
Technické parametry
Dané složení funkčního vzorku je tvořeno vyváženou směsí jednotlivých biologicky aktivních látek. Podstata přípravy výše zmíněného doplňku stravy spočívá ve správné formulaci, kdy je přesně kontrolován obsah jednotlivých komponent a získaná směs je určitou dobu homogenizována v rotačním homogenizátoru. Celkový produkt je tvořen následujícími látkami: zinečnatá anorganická nebo organická sůl (0,5 – 50% hm.), kyselina listová (0,5 – 5% hm.), pektin (40 – 90% hm.), selen (0 – 0,003% hm.), mangan (0 – 0,002% hm.), vitamin C (1 – 30% hm.), niacin (0,25 – 1% hm.).
Ekonomické parametry
Produkt - doplněk stravy
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00216208
Název vlastníka
Univerzita Karlova
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
https://www.pocka.lf1.cuni.cz/