Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food Allergens and Processing: A Review of Recent Results

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11120%2F13%3A43907707" target="_blank" >RIV/00216208:11120/13:43907707 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/13:00000424

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-7906-2_16" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-7906-2_16</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-7906-2_16" target="_blank" >10.1007/978-1-4614-7906-2_16</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food Allergens and Processing: A Review of Recent Results

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food allergens are becoming an increasingly serious problem for consumers that are sensitive to them. The presence of specific substances in processing plants also affects regulations regarding food packaging. The objective of this chapter is to providean overview of recent efforts (positive and negative) to deallergize processed foods. The existing literature and our own research results are reviewed and compared, and future directions are assessed. Recent research in food processing shows that some methods can influence allergenicity and reduce allergic reactions in consumers. The paper reviews successful and unsuccessful attempts to reduce allergenicity through food processing using thermal treatment, enzymatic reactions, fermentation, high-pressure treatment (HPT), ionization, ultraviolet irradiation, polymerization of proteins, ultrafiltration, and oxidation. Extra attention is given to deactivation trials of carrot, celery, and apple juices and the important allergens, Dau c 1,

  • Název v anglickém jazyce

    Food Allergens and Processing: A Review of Recent Results

  • Popis výsledku anglicky

    Food allergens are becoming an increasingly serious problem for consumers that are sensitive to them. The presence of specific substances in processing plants also affects regulations regarding food packaging. The objective of this chapter is to providean overview of recent efforts (positive and negative) to deallergize processed foods. The existing literature and our own research results are reviewed and compared, and future directions are assessed. Recent research in food processing shows that some methods can influence allergenicity and reduce allergic reactions in consumers. The paper reviews successful and unsuccessful attempts to reduce allergenicity through food processing using thermal treatment, enzymatic reactions, fermentation, high-pressure treatment (HPT), ionization, ultraviolet irradiation, polymerization of proteins, ultrafiltration, and oxidation. Extra attention is given to deactivation trials of carrot, celery, and apple juices and the important allergens, Dau c 1,

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06139" target="_blank" >2B06139: Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Advances in Food Process Engineering Research and Applications

  • ISBN

    978-1-4614-7906-2

  • Počet stran výsledku

    46

  • Strana od-do

    291-337

  • Počet stran knihy

    677

  • Název nakladatele

    Springer-Verlag New York, Inc.

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly