ALEX2 multiplex examination - results of specific IgE to fish and shrimps in patients suffering from atopic dermatitis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F22%3A10443717" target="_blank" >RIV/00216208:11150/22:10443717 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00179906:_____/22:10443717
Výsledek na webu
<a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=GQR8_zD4nz" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=GQR8_zD4nz</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2021.2005546" target="_blank" >10.1080/09540105.2021.2005546</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
ALEX2 multiplex examination - results of specific IgE to fish and shrimps in patients suffering from atopic dermatitis
Popis výsledku v původním jazyce
The sensitivity of ALEX2 Allergy Explorer test in patients suffering from atopic dermatitis and clinical reactions to fish/shrimps was evaluated. We compared the results of specific IgE to allergen reagents (molecular components) and clinical reactions in the open exposure test (patient's history); the sensitivity was calculated with Fisher's Exact test (Rates and Confidence Intervals 95% C. I., value, lower, upper). Altogether 100 atopic dermatitis patients were examined. We confirmed significant relationship between the results of specific IgE to allergen reagents (molecular components) of fish and the results open exposure test/history; the sensitivity is in the range of 33.3% (7.49%-70.07%)-44.4% (13.7%-78.80%). We did not confirm the significant relationship between the results of specific IgE to allergen reagents (molecular components) of shrimps and the results open exposure test/history; the sensitivity is in the range of 0%-40% (5.27%-85.34%).
Název v anglickém jazyce
ALEX2 multiplex examination - results of specific IgE to fish and shrimps in patients suffering from atopic dermatitis
Popis výsledku anglicky
The sensitivity of ALEX2 Allergy Explorer test in patients suffering from atopic dermatitis and clinical reactions to fish/shrimps was evaluated. We compared the results of specific IgE to allergen reagents (molecular components) and clinical reactions in the open exposure test (patient's history); the sensitivity was calculated with Fisher's Exact test (Rates and Confidence Intervals 95% C. I., value, lower, upper). Altogether 100 atopic dermatitis patients were examined. We confirmed significant relationship between the results of specific IgE to allergen reagents (molecular components) of fish and the results open exposure test/history; the sensitivity is in the range of 33.3% (7.49%-70.07%)-44.4% (13.7%-78.80%). We did not confirm the significant relationship between the results of specific IgE to allergen reagents (molecular components) of shrimps and the results open exposure test/history; the sensitivity is in the range of 0%-40% (5.27%-85.34%).
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30102 - Immunology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food and Agricultural Immunology
ISSN
0954-0105
e-ISSN
1465-3443
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
19
Strana od-do
1-19
Kód UT WoS článku
000735700600001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85122101742