Assay of Citrus Flavonoids, Troxerutin, and Ascorbic Acid in Food Supplements and Pharmaceuticals by Capillary Zone Electrophoresis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F13%3A10145776" target="_blank" >RIV/00216208:11160/13:10145776 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://link.springer.com/article/10.1007/s12161-013-9573-0/fulltext.html" target="_blank" >http://link.springer.com/article/10.1007/s12161-013-9573-0/fulltext.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12161-013-9573-0" target="_blank" >10.1007/s12161-013-9573-0</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Assay of Citrus Flavonoids, Troxerutin, and Ascorbic Acid in Food Supplements and Pharmaceuticals by Capillary Zone Electrophoresis
Popis výsledku v původním jazyce
Capillary electrophoretic method suitable for the assay of citrus flavonoids (hesperidin, diosmin, and rutin), troxerutin, and ascorbic acid in food supplements and pharmaceutical formulations was devised and validated. The separation was carried out at25 kV in uncoated fused-silica capillary (50 mu m i.d.; total length, 32 cm (21 cm to detector); and spectrophotometric detection at 280 nm) maintained at 25 A degrees C with 40 mM sodium tetraborate buffer of pH 9.5 containing 25 % (v/v) of methanol asthe background electrolyte. The samples were injected hydrodynamically (50 mbar, 6 s). The calibration curves were linear (correlation coefficients r = 0.9994-0.9998) for 0.05-0.50 mg/mL of hesperidin, diosmin, rutin, and troxerutin and 0.10-1.00 mg/mL of ascorbic acid when using cinnamic acid (0.05 mg/mL) as internal standard (IS). The LOQ values (S/N = 10) ranged between 0.02 and 0.04 mg/mL of an analyte. The intra- and interday repeatability of migration times and corrected peak areas
Název v anglickém jazyce
Assay of Citrus Flavonoids, Troxerutin, and Ascorbic Acid in Food Supplements and Pharmaceuticals by Capillary Zone Electrophoresis
Popis výsledku anglicky
Capillary electrophoretic method suitable for the assay of citrus flavonoids (hesperidin, diosmin, and rutin), troxerutin, and ascorbic acid in food supplements and pharmaceutical formulations was devised and validated. The separation was carried out at25 kV in uncoated fused-silica capillary (50 mu m i.d.; total length, 32 cm (21 cm to detector); and spectrophotometric detection at 280 nm) maintained at 25 A degrees C with 40 mM sodium tetraborate buffer of pH 9.5 containing 25 % (v/v) of methanol asthe background electrolyte. The samples were injected hydrodynamically (50 mbar, 6 s). The calibration curves were linear (correlation coefficients r = 0.9994-0.9998) for 0.05-0.50 mg/mL of hesperidin, diosmin, rutin, and troxerutin and 0.10-1.00 mg/mL of ascorbic acid when using cinnamic acid (0.05 mg/mL) as internal standard (IS). The LOQ values (S/N = 10) ranged between 0.02 and 0.04 mg/mL of an analyte. The intra- and interday repeatability of migration times and corrected peak areas
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Analytical Methods
ISSN
1936-9751
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
1561-1567
Kód UT WoS článku
000326691300009
EID výsledku v databázi Scopus
—