Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determinants of organic food consumption: Comparative case study of Czech Consumers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11210%2F09%3A00014829" target="_blank" >RIV/00216208:11210/09:00014829 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determinants of organic food consumption: Comparative case study of Czech Consumers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The goal of this presentation is to show results of an empirical study that analysis organic food consumption. The data come from a survey of consumers (N=688) conducted in capital Prague and Znojmo region in 2008. Structural equation modeling is used totest an extended model of theory of Planned behavior complemented with variables capturing habitualization of behavior and general pro-environmental norms. The results of the study suggest that social norms and health-related attitudes, as well as general pro-environmental values, are significant drivers of organic food consumption. On the other hand, perceived monetary cost and poor knowledge of organic logo and the certification process, and low trust in certification of organic food are the main barriers to organic food consumption.

  • Název v anglickém jazyce

    Determinants of organic food consumption: Comparative case study of Czech Consumers

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of this presentation is to show results of an empirical study that analysis organic food consumption. The data come from a survey of consumers (N=688) conducted in capital Prague and Znojmo region in 2008. Structural equation modeling is used totest an extended model of theory of Planned behavior complemented with variables capturing habitualization of behavior and general pro-environmental norms. The results of the study suggest that social norms and health-related attitudes, as well as general pro-environmental values, are significant drivers of organic food consumption. On the other hand, perceived monetary cost and poor knowledge of organic logo and the certification process, and low trust in certification of organic food are the main barriers to organic food consumption.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    AO - Sociologie, demografie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA403%2F08%2F1694" target="_blank" >GA403/08/1694: Aplikace modelu environmentálně signifikantního jednání v České Republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů