Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rychlé stanovení cukrů v energetických nápojích elektroforézou v krátké kapiláře

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F12%3A10126594" target="_blank" >RIV/00216208:11310/12:10126594 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11120/12:43907419

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.bestservis.eu/upload/file/Sbornik_metody12.pdf" target="_blank" >http://www.bestservis.eu/upload/file/Sbornik_metody12.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rychlé stanovení cukrů v energetických nápojích elektroforézou v krátké kapiláře

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl vyvinut nový laboratorní systém pro rychlé elektroforetické separace a stanovení anorganických a organických iontů.

  • Název v anglickém jazyce

    Rapid Determination of Saccharides in High Energy Drinks by Electrophoresis in a Short Capillary

  • Popis výsledku anglicky

    A new laboratory system has been developed for rapid electrophoretic separations and determinations of inorganic and organic ions. The instrument employs short quartz capillary with a total length of 10 cm and effective lengths of 4 cm. It has been applied to separations of neutral mono- and disaccharides, in combination with contactless conductivity detection. The saccharides are separated in the anionic form, in solutions of alkali hydroxides, namely, KOH, NaOH and LiOH. The separation of a model mixture of five saccharides (sucrose, lactose, glucose, fructose and ribose) takes less than one minute, the detection limits equaling 15 and 35 mg L-1 for sucrose and lactose, respectively. The technique developed has been used to determine sucrose, glucoseand fructose in high-energy drinks.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP206%2F10%2F1231" target="_blank" >GAP206/10/1231: Nové elekroforetické přístupy k monitorování hladin neurotransmiterů bolesti v mozku vyšších živočichů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXII. Moderní Elektrochemické Metody Jetřichovice 21. - 25. května 2012 : Sborník přednášek mezinárodní odborné konference

  • ISBN

    978-80-905221-0-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    151-154

  • Název nakladatele

    Srsenová Lenka - BEST servis Ústí nad Labem

  • Místo vydání

    Ústí nad Labem

  • Místo konání akce

    Jetřichovice, Czech Republic

  • Datum konání akce

    21. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku