Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemie potravin a výživa v RVP pro gymnázia ve středoškolských učebnicích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10194419" target="_blank" >RIV/00216208:11310/13:10194419 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://userweb.pedf.cuni.cz/wp/konference13/files/2013/12/Sbornik-2013-Metodologick%C3%A9-p%C5%99%C3%ADstupy.pdf" target="_blank" >http://userweb.pedf.cuni.cz/wp/konference13/files/2013/12/Sbornik-2013-Metodologick%C3%A9-p%C5%99%C3%ADstupy.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemie potravin a výživa v RVP pro gymnázia ve středoškolských učebnicích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Chemie potravin a výživa je podle mnohých odborníků velmi aktuální a užitečné téma, které se týká každého jedince. Mělo by být proto nedílnou součástí získaných vědomostí a znalostí žáků i v průběhu studia. Tento text pojednává o zařazení tématu "Chemiepotravin a výživa" v RVP pro gymnázia v RVP pro gymnázia se sportovní přípravou, a o tom, kolik pozornosti je tomuto tématu věnováno ve vybraných středoškolských učebnicích. V tomto článku je kladen důraz především na metody získávání těchto dat, samotnévýsledky jsou zmiňovány jen okrajově. Autorka využívá jak kvalitativní, tak kvantitativní přístup, velká část příspěvku je věnována pojmové analýze.

  • Název v anglickém jazyce

    Food Chemistry and Nutrition in the Frame Educational Program for High Schools and in Textbooks for Secondary Schools

  • Popis výsledku anglicky

    Food chemistry and nutrition is a very timely and useful topic that concerns each individual. Therefore it should be an integral part of the knowledge and skills of students during study. This article discusses the inclusion of the topic "Chemistry of food and nutrition" in the Frame Educational Program for gymnasium and for sports gymnasium and how much information about this topic is contained in some school textbooks. This article is primarily focused on the methods of obtaining data; results are mentioned only in passing. The author uses both qualitative and quantitative approaches; a large part of the paper is devoted to the conceptual analysis.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Metodologické přístupy v pedagogických a psychologických doktorských výzkumech

  • ISBN

    978-80-7290-707-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    164-171

  • Název nakladatele

    Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    20. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku