Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10196612" target="_blank" >RIV/00216208:11310/13:10196612 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích chemie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Chemie potravin a výživa je v současné době velmi aktuální a diskutované téma, proto se stalo předmětem zájmu vznikající disertační práce. Tento článek analyzuje středoškolské učebnice chemie a hodnotí jak je v nich zastoupená problematika chemie potravin a výživy. Jako metoda je použitá frekvenční pojmová analýza. Výsledky ukázaly, že největší pozornost je v učebnicích věnována základním složkám potravy, méně je zastoupená oblast zpracování potravy a stravování. Velmi málo je v učebnicích diskutovaná problematika onemocnění spojených s výživou a jejich prevence.

  • Název v anglickém jazyce

    Food chemistry and nutrition in chemistry textbooks for secondary schools

  • Popis výsledku anglicky

    Food chemistry and nutrition is nowadays very current and debated topic, therefore has become a subject of interest arising dissertation.This article analyzes high school chemistry textbooks, evaluates the representation issue Food chemistry and nutrition. As a metodology is used frequency conceptual analisis. Results showed that the greatest attention in textbooks focus on basic components of food, less focus on food processing and catering. Very little is discussed in textbooks disease problems associated with nutrition and prevention.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Súčasnosť a perspektívy didaktiky chémie III.

  • ISBN

    978-80-557-0546-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    122-127

  • Název nakladatele

    Fakullta prírodných vied, Univerzita Mateja Bela banská Bystrica

  • Místo vydání

    Banská Bystrice, Slovensko

  • Místo konání akce

    Donovaly, Slovensko

  • Datum konání akce

    29. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku