Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

New Approach To The Topic Lipids In Secondary Schools

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F15%3A10313390" target="_blank" >RIV/00216208:11310/15:10313390 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.tojet.net/special/2015_8_1.pdf" target="_blank" >http://www.tojet.net/special/2015_8_1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    New Approach To The Topic Lipids In Secondary Schools

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article is focused on an issue of Food chemistry and nutrition in secondary school curriculum. We propose a new approach to a topic Lipids in relation to food chemistry and nutrition and process this topic as an educational material for an interactive whiteboard. The topic is seen as a cross-cutting and its content is based on the knowledge gained from analyses of secondary school chemistry and biology textbooks. Analyses showed that textbooks include substantial shortcomings in their content in relation to the food chemistry and nutrition issue. Although textbooks contain enough terms that might be related to the researched topic, their interaction with nutrition and diseases related to nutrition is minimal. The proposed content of the thematic unit Lipids is based not only on analysis of textbooks but also on the results of extensive surveys of the World Health Organization and on recommendations of recognized nutritionists and doctors. Lack of knowledge of secondary schools stud

  • Název v anglickém jazyce

    New Approach To The Topic Lipids In Secondary Schools

  • Popis výsledku anglicky

    The article is focused on an issue of Food chemistry and nutrition in secondary school curriculum. We propose a new approach to a topic Lipids in relation to food chemistry and nutrition and process this topic as an educational material for an interactive whiteboard. The topic is seen as a cross-cutting and its content is based on the knowledge gained from analyses of secondary school chemistry and biology textbooks. Analyses showed that textbooks include substantial shortcomings in their content in relation to the food chemistry and nutrition issue. Although textbooks contain enough terms that might be related to the researched topic, their interaction with nutrition and diseases related to nutrition is minimal. The proposed content of the thematic unit Lipids is based not only on analysis of textbooks but also on the results of extensive surveys of the World Health Organization and on recommendations of recognized nutritionists and doctors. Lack of knowledge of secondary schools stud

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Turkish Online Journal of Educational Technology

  • ISSN

    1303-6521

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    August, 2015

  • Stát vydavatele periodika

    TR - Turecká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    375-380

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus