Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích biologie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F14%3A10292811" target="_blank" >RIV/00216208:11310/14:10292811 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://uatacz.up.krakow.pl/~wwwchemia/pliki/ISBN%20978-83-7271-881-5%20Nauczanie%20i%20uczenie%20sie%20przedmiotow%20przyr%20red%20Jagodzinski%20Wolski.pdf" target="_blank" >http://uatacz.up.krakow.pl/~wwwchemia/pliki/ISBN%20978-83-7271-881-5%20Nauczanie%20i%20uczenie%20sie%20przedmiotow%20przyr%20red%20Jagodzinski%20Wolski.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích biologie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Problematika potravin a výživy je téma, které koresponduje s požadavky moderní společnosti, s neustálým rozvojem přírodovědných oborů i s faktem, že moderní výuka chemie by se měla orientovat na využití chemie v běžném životě a kam spadá i uplatňování zdravého životního stylu jedince i společnosti. To je důvod, proč by mělo být toto téma i na základě doporučení uznávaných dietologů a lékařů (Svačina 2008) nedílnou součástí znalostí a dovedností, které získají studenti v průběhu svého studia. Zařazení tohoto tématu do učebnic je i v době nástupu e-learningu velmi aktuální, protože dobrá učebnice je a bude vždy důležitý a v mnohém nezastupitelný prostředek pro vzdělávání a sebevzdělávání (Maňák, Klapko 2006). Článek seznamuje s výsledky analýz středoškolských učebnic biologie, které navazují na analogické analýzy učebnic chemie publikované autory v jiném článku (Třeštíková, Klímová 2013). Pro analýzu učebnic byla použita pojmová analýza, pro přesnější zhodnocení kvality pojmového obsahu

  • Název v anglickém jazyce

    Food chemistry and Nutrition in biology textbooks for secondary

  • Popis výsledku anglicky

    The issue of food and nutrition is a topic, that corresponds with the requirements of modern society, with continuous development of disciplines of the natural science and with a matter of fact, that modern Chemistry teaching should be focused on the useof Chemistry in the daily life a where also belongs the application of healthy life style of an individual and society. That is the reason, why this theme should be based on the recommendation of accredited dietary specialists and physicians (Svačina 2008) as an integral part of knowledge and skills, that students gain during the their studies. Inclusion of these themes into the textbooks is, even in the period of arrival of a e-learning, up to date, because a good textbook is, and always will be an important and in many ways irreplaceable tool for education and self-education (Maňák, Klapko 2006). This article introduces the results of analysis of Biology textbooks for secondary schools, that follow the analogical analysis of Chemistr

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Nauczanie i uczenie się przedmiotów przyrodniczych od przedszkola do studiów wyższych

  • ISBN

    978-83-7271-881-5

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    55-59

  • Počet stran knihy

    198

  • Název nakladatele

    Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie

  • Místo vydání

    Kraków

  • Kód UT WoS kapitoly