Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of colloidal stability of highly stabilised beers by modified Chapon's tannoid content test

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11320%2F11%3A10109532" target="_blank" >RIV/00216208:11320/11:10109532 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of colloidal stability of highly stabilised beers by modified Chapon's tannoid content test

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The tannoid content test, introduced by Chapon, is accepted as a recommended MEBAK analytical method for the detection of haze-forming polyphenols in beer and other intermediates. Under certain conditions, the results can be used directly for predictingthe colloidal stability of beer. Its disadvantage is that it does not provide detectable results for beers stabilized by high doses of polyvinylpolypyrrolidone (PVPP). A test modification is proposed that increases the test sensitivity and gives non-zeroresults, even for highly stabilized samples that are not measurable by the standard test. The modification is based on adding saturated ammonium sulphate solution (SASS) to the sample to reach 9% saturation (0.5 mL of SASS to 5 mL sample volume) beforethe actual test performance. The results of the modified test can simply be converted to results obtained by the standard method. Tannoid content correlates linearly with the content of haze-forming polyphenols and with chill haze produce

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of colloidal stability of highly stabilised beers by modified Chapon's tannoid content test

  • Popis výsledku anglicky

    The tannoid content test, introduced by Chapon, is accepted as a recommended MEBAK analytical method for the detection of haze-forming polyphenols in beer and other intermediates. Under certain conditions, the results can be used directly for predictingthe colloidal stability of beer. Its disadvantage is that it does not provide detectable results for beers stabilized by high doses of polyvinylpolypyrrolidone (PVPP). A test modification is proposed that increases the test sensitivity and gives non-zeroresults, even for highly stabilized samples that are not measurable by the standard test. The modification is based on adding saturated ammonium sulphate solution (SASS) to the sample to reach 9% saturation (0.5 mL of SASS to 5 mL sample volume) beforethe actual test performance. The results of the modified test can simply be converted to results obtained by the standard method. Tannoid content correlates linearly with the content of haze-forming polyphenols and with chill haze produce

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    117

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    329-334

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus