Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dietní systém ve Spojených státech amerických

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F21%3A00121333" target="_blank" >RIV/00216224:14110/21:00121333 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dietní systém ve Spojených státech amerických

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stručně je představeno dvacet základních terapeutických diet uvedených v Manuálu nutriční péče a jejich hlavní charakteristiky a role americké Akademie výživy a dietetiky (AND). Diety jsou AND průběžně aktualizovány podle současných poznatků založených na důkazech. Pro jednotlivé diety je doporučeno používat jednotnou oficiální terminologii, kterou zavedla AND v rámci procesu nutriční péče. Velký důraz je kladen na individualizaci a liberalizaci (rozvolňování) diet a také na etnické, kulturní a náboženské preference pacientů při předpisu konkrétní diety.

  • Název v anglickém jazyce

    Therapeutic diets in USA

  • Popis výsledku anglicky

    The twenty basic therapeutic diets listed in the Nutritional Care Manual and their main characteristics are in short introduced, as well as the role of the American Academy of Nutrition and Dietetics (AND). Diets are updated according to current evidence-based knowledge. Uniform official terminology for diets established by AND within the Nutrition Care Process is recommended. Great emphasis is placed on individualization and liberalization during the therapeutic diet order, as well as on the ethnic, cultural and religious preferences of patients.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    76

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    28-30

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus