Dietní systém ve Spojených státech amerických
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F21%3A00121333" target="_blank" >RIV/00216224:14110/21:00121333 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dietní systém ve Spojených státech amerických
Popis výsledku v původním jazyce
Stručně je představeno dvacet základních terapeutických diet uvedených v Manuálu nutriční péče a jejich hlavní charakteristiky a role americké Akademie výživy a dietetiky (AND). Diety jsou AND průběžně aktualizovány podle současných poznatků založených na důkazech. Pro jednotlivé diety je doporučeno používat jednotnou oficiální terminologii, kterou zavedla AND v rámci procesu nutriční péče. Velký důraz je kladen na individualizaci a liberalizaci (rozvolňování) diet a také na etnické, kulturní a náboženské preference pacientů při předpisu konkrétní diety.
Název v anglickém jazyce
Therapeutic diets in USA
Popis výsledku anglicky
The twenty basic therapeutic diets listed in the Nutritional Care Manual and their main characteristics are in short introduced, as well as the role of the American Academy of Nutrition and Dietetics (AND). Diets are updated according to current evidence-based knowledge. Uniform official terminology for diets established by AND within the Nutrition Care Process is recommended. Great emphasis is placed on individualization and liberalization during the therapeutic diet order, as well as on the ethnic, cultural and religious preferences of patients.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
76
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
28-30
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—