Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F22%3A00126017" target="_blank" >RIV/00216224:14110/22:00126017 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/doporuceni-espen-k-nemocnicnimu-stravovani-cast-1/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/doporuceni-espen-k-nemocnicnimu-stravovani-cast-1/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.

  • Název v anglickém jazyce

    ESPEN guideline on hospital nutrition - part 1

  • Popis výsledku anglicky

    The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism published recommendations for hospital nutrition in 2021. It proposes evidenc-base recommendations regarding the organization of food catering, the prescriptions and indications of diets, as well as monitoring of food intake at hospital, rehabilitation center and nursing home, all of these by taking into account the patient perspective to reduce risk of malnutrition. All 56 ESPEN recommendations are presented in turn.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    roč. 77

  • Číslo periodika v rámci svazku

    č. 2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    12-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus