Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F22%3A00126017" target="_blank" >RIV/00216224:14110/22:00126017 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/doporuceni-espen-k-nemocnicnimu-stravovani-cast-1/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/doporuceni-espen-k-nemocnicnimu-stravovani-cast-1/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1
Popis výsledku v původním jazyce
Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.
Název v anglickém jazyce
ESPEN guideline on hospital nutrition - part 1
Popis výsledku anglicky
The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism published recommendations for hospital nutrition in 2021. It proposes evidenc-base recommendations regarding the organization of food catering, the prescriptions and indications of diets, as well as monitoring of food intake at hospital, rehabilitation center and nursing home, all of these by taking into account the patient perspective to reduce risk of malnutrition. All 56 ESPEN recommendations are presented in turn.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
roč. 77
Číslo periodika v rámci svazku
č. 2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
12-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—