Food safety and health concerns of synthetic food colors: an update
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F24%3A00136173" target="_blank" >RIV/00216224:14110/24:00136173 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.mdpi.com/2305-6304/12/7/466" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2305-6304/12/7/466</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/toxics12070466" target="_blank" >10.3390/toxics12070466</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Food safety and health concerns of synthetic food colors: an update
Popis výsledku v původním jazyce
This narrative review aims at reviewing the toxicological data that has become available since 2014. The reviewed colors are Quinoline Yellow, Sunset Yellow, Azorubine, Amaranth, Ponceau 4R, Erythrosine, Allura Red, Patent Blue, Indigo Carmine, Brilliant Blue FCF, Green S, Brilliant Black, Brown HT and Lithol Rubine BK.
Název v anglickém jazyce
Food safety and health concerns of synthetic food colors: an update
Popis výsledku anglicky
This narrative review aims at reviewing the toxicological data that has become available since 2014. The reviewed colors are Quinoline Yellow, Sunset Yellow, Azorubine, Amaranth, Ponceau 4R, Erythrosine, Allura Red, Patent Blue, Indigo Carmine, Brilliant Blue FCF, Green S, Brilliant Black, Brown HT and Lithol Rubine BK.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30104 - Pharmacology and pharmacy
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
TOXICS
ISSN
2305-6304
e-ISSN
2305-6304
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
17
Strana od-do
1-17
Kód UT WoS článku
001277492500001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85199496684