Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14160%2F20%3A00118267" target="_blank" >RIV/00216224:14160/20:00118267 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32846904/" target="_blank" >https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32846904/</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/foods9091164" target="_blank" >10.3390/foods9091164</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements
Popis výsledku v původním jazyce
This paper presents a rapid HPLC method for the separation of isomaltulose (also known as Palatinose) from other common edible carbohydrates such as sucrose, glucose, and maltodextrins, which are commonly present in food and dietary supplements. This method was applied to determine isomaltulose in selected food supplements for special diets and athletic performance. Due to the selectivity of the separation system, this method can also be used for rapid profiling analysis of mono-, di-, and oligosaccharides in food.
Název v anglickém jazyce
Rapid HPLC Method for Determination of Isomaltulose in the Presence of Glucose, Sucrose, and Maltodextrins in Dietary Supplements
Popis výsledku anglicky
This paper presents a rapid HPLC method for the separation of isomaltulose (also known as Palatinose) from other common edible carbohydrates such as sucrose, glucose, and maltodextrins, which are commonly present in food and dietary supplements. This method was applied to determine isomaltulose in selected food supplements for special diets and athletic performance. Due to the selectivity of the separation system, this method can also be used for rapid profiling analysis of mono-, di-, and oligosaccharides in food.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30104 - Pharmacology and pharmacy
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
FOODS
ISSN
2304-8158
e-ISSN
2304-8158
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
20
Strana od-do
1-20
Kód UT WoS článku
000580682700001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85091073066