Rapid Determination of Isomaltulose in Food Supplements by HPLC with ELS Detector
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16370%2F19%3A43878138" target="_blank" >RIV/62157124:16370/19:43878138 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rapid Determination of Isomaltulose in Food Supplements by HPLC with ELS Detector
Popis výsledku v původním jazyce
Isomaltulose (Palatinose) is a disaccharide, an isomer of sucrose, produced from sucrose by a biotechnological process using bacterial isomerases. Unlike sucrose, it lowers the glycemic index and shows additional health benefits. Recently, it was shown to improve hyperglycemia in vivo. Therefore, it can be found in nutrition for diabetics and in healthy food supplements (e.g. against tooth decay).
Název v anglickém jazyce
Rapid Determination of Isomaltulose in Food Supplements by HPLC with ELS Detector
Popis výsledku anglicky
Isomaltulose (Palatinose) is a disaccharide, an isomer of sucrose, produced from sucrose by a biotechnological process using bacterial isomerases. Unlike sucrose, it lowers the glycemic index and shows additional health benefits. Recently, it was shown to improve hyperglycemia in vivo. Therefore, it can be found in nutrition for diabetics and in healthy food supplements (e.g. against tooth decay).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
30107 - Medicinal chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů