Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Coping with unpleasant knowledge: Meat eating among students of environmental studies

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14230%2F16%3A00090966" target="_blank" >RIV/00216224:14230/16:00090966 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.appet.2016.08.102" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.appet.2016.08.102</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.appet.2016.08.102" target="_blank" >10.1016/j.appet.2016.08.102</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Coping with unpleasant knowledge: Meat eating among students of environmental studies

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper presents qualitative research on the attitudes and behaviors of environmental studies graduate students toward meat eating, and their strategies for coping with the cognitive dissonance induced by the issues related to meat eating and production. The research draws on theoretical and empirical research on the issue of meat eating and the psychological processes involved in it, and by analyzing in-depth interviews it reveals that these students exhibit partially different coping strategies than what studies on general population show, as a result of their awareness and their social circle. The results show that even though these people do not usually regard meat eating as wrong or undesirable in principle, they are well aware of the ethical and environmental issues related to it. In their attitudes and behavior the students are significantly influenced by their friends and fellow students amongst whom they perceive avoiding meat as a social norm.

  • Název v anglickém jazyce

    Coping with unpleasant knowledge: Meat eating among students of environmental studies

  • Popis výsledku anglicky

    This paper presents qualitative research on the attitudes and behaviors of environmental studies graduate students toward meat eating, and their strategies for coping with the cognitive dissonance induced by the issues related to meat eating and production. The research draws on theoretical and empirical research on the issue of meat eating and the psychological processes involved in it, and by analyzing in-depth interviews it reveals that these students exhibit partially different coping strategies than what studies on general population show, as a result of their awareness and their social circle. The results show that even though these people do not usually regard meat eating as wrong or undesirable in principle, they are well aware of the ethical and environmental issues related to it. In their attitudes and behavior the students are significantly influenced by their friends and fellow students amongst whom they perceive avoiding meat as a social norm.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AN - Psychologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Appetite

  • ISSN

    0195-6663

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    107

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1 December 2016

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    415-424

  • Kód UT WoS článku

    000389389000049

  • EID výsledku v databázi Scopus