Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F02%3A00005482" target="_blank" >RIV/00216224:14310/02:00005482 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis
Popis výsledku v původním jazyce
A method for separation and determination of sorbic acid, a food and beverage preservative, and trans-resveratrol, a biomedically active substance, in wine by capillary zone electrophoresis is described. Solid phase extraction step on C18-column prior tothe electrophoretic separation providing lower detection limits was used for trans-resveratrol determination. For determination of sorbic acid direct analysis of wine (without a preconcentration step) was used. The method is rapid and sensitive and wasapplied to the analysis of wines from Alsace, France.
Název v anglickém jazyce
Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis
Popis výsledku anglicky
A method for separation and determination of sorbic acid, a food and beverage preservative, and trans-resveratrol, a biomedically active substance, in wine by capillary zone electrophoresis is described. Solid phase extraction step on C18-column prior tothe electrophoretic separation providing lower detection limits was used for trans-resveratrol determination. For determination of sorbic acid direct analysis of wine (without a preconcentration step) was used. The method is rapid and sensitive and wasapplied to the analysis of wines from Alsace, France.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Electrophoresis
ISSN
0173-0835
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
263
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—