Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of terroir on the concentration of selected stilbenes in wines of the cv. Riesling in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F12%3A00193382" target="_blank" >RIV/62156489:43510/12:00193382 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of terroir on the concentration of selected stilbenes in wines of the cv. Riesling in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The relationship between the terroir and the quality of grapes and/or wines is used in wine authenticity determination based on geographical origin. The phenolic compounds in grapes and wines are probably related to the terroir. The subject of the studywas the analysis of 43 wines of the cv. Riesling from six wine-growing sub-regions, 16 different localities and four vintages to determine the content of trans-resveratrol, trans-piceid, cis-resveratrol and cis-piceid. The analyses were performed using an HPLC method. A relationship was observed between trans-resveratrol concentration in wines and wine-growing locality. The concentration of trans-resveratrol ranged from 0.04 to 0.82 mg/l with mean concentration of 0.28 mg/l. The highest concentrations of trans-resveratrol were found in wines from the localities Podmolí (0.66 mg/l), Hostěradice (0.64 mg/l and 0.82 mg/l), Mělník (0.59 mg/l) and Litoměřice (0.57 mg/l). Differences were also found in the relationship between trans-resveratr

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of terroir on the concentration of selected stilbenes in wines of the cv. Riesling in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The relationship between the terroir and the quality of grapes and/or wines is used in wine authenticity determination based on geographical origin. The phenolic compounds in grapes and wines are probably related to the terroir. The subject of the studywas the analysis of 43 wines of the cv. Riesling from six wine-growing sub-regions, 16 different localities and four vintages to determine the content of trans-resveratrol, trans-piceid, cis-resveratrol and cis-piceid. The analyses were performed using an HPLC method. A relationship was observed between trans-resveratrol concentration in wines and wine-growing locality. The concentration of trans-resveratrol ranged from 0.04 to 0.82 mg/l with mean concentration of 0.28 mg/l. The highest concentrations of trans-resveratrol were found in wines from the localities Podmolí (0.66 mg/l), Hostěradice (0.64 mg/l and 0.82 mg/l), Mělník (0.59 mg/l) and Litoměřice (0.57 mg/l). Differences were also found in the relationship between trans-resveratr

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Horticultural Science

  • ISSN

    0862-867X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    38-46

  • Kód UT WoS článku

    301627800006

  • EID výsledku v databázi Scopus