Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení resveratrolu pomocí HPLC s elektrochemickou a UV detekcí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012875" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012875 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rapid method for resveratrol determination by HPLC with electrochemical and UV detection in wines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study describes an improved version of the reverse-phase-HPLC method.To determine free resveratrol isomers,the method uses isocratic elution and electrochemical detection with the use of a glassy working electrode at a potential of 0.75 V.The e .ectsof important factors -such as the isomerization of standard resveratrol solution in di .used daylight and its dependence on temperature or resveratrol isomerization in wine samples -were investigated.The equilibrium between trans -and cis -isomer was achieved after a 5-h exposure to the daily di .used light and it was not signi .cantly in .uenced by the temperature (30 -60 _ .Linearity was obtained in the concentration range from 0.01 to 10 mgl 1 .The detection limit (S =N ? 3)was 3 l 1 for trans -resveratrol and 15 l 1 for cis -resveratrol.The trans -and cis -resveratrol were determined in selected Czech red and white wines and in the extract from Vitis vinifera plant.The concentration of trans -resveratrol ranged from 0.7 to 11 mg l

  • Název v anglickém jazyce

    Rapid method for resveratrol determination by HPLC with electrochemical and UV detection in wines

  • Popis výsledku anglicky

    The study describes an improved version of the reverse-phase-HPLC method.To determine free resveratrol isomers,the method uses isocratic elution and electrochemical detection with the use of a glassy working electrode at a potential of 0.75 V.The e .ectsof important factors -such as the isomerization of standard resveratrol solution in di .used daylight and its dependence on temperature or resveratrol isomerization in wine samples -were investigated.The equilibrium between trans -and cis -isomer was achieved after a 5-h exposure to the daily di .used light and it was not signi .cantly in .uenced by the temperature (30 -60 _ .Linearity was obtained in the concentration range from 0.01 to 10 mgl 1 .The detection limit (S =N ? 3)was 3 l 1 for trans -resveratrol and 15 l 1 for cis -resveratrol.The trans -and cis -resveratrol were determined in selected Czech red and white wines and in the extract from Vitis vinifera plant.The concentration of trans -resveratrol ranged from 0.7 to 11 mg l

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F99%2F1338" target="_blank" >GA525/99/1338: Resveratrol jako biologicky aktivní látka a jeho význam pro lidské zdraví</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    87

  • Číslo periodika v rámci svazku

    87

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    151-158

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus