Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Červené víno jako protektivní systém resveratrolu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012877" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012877 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Red wine as resveratro protectiv system

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study describes an isomerization of trans -resveratrol exposed to diffused daylight in dependence on temperature and character of liquid sample (type of solvent, wine #).These effects were investigated using the reverse-phase-HPLC method. Trans -resveratrol isoform was light sensitive and under daylight isomerized to cis-form very easily. The exposition of trans -resveratrol solution by higher temperatures did not induce isomerization reaction if that was kept in dark. The wines were analyzed immediately after opening (0 hour), and again after 48 hours and after 17 days. The concentration of resveratrol in tested red wines was stable at 4 °C, under room temperature the total amount of resveratrol in all cases increased.

  • Název v anglickém jazyce

    Red wine as resveratro protectiv system

  • Popis výsledku anglicky

    The study describes an isomerization of trans -resveratrol exposed to diffused daylight in dependence on temperature and character of liquid sample (type of solvent, wine #).These effects were investigated using the reverse-phase-HPLC method. Trans -resveratrol isoform was light sensitive and under daylight isomerized to cis-form very easily. The exposition of trans -resveratrol solution by higher temperatures did not induce isomerization reaction if that was kept in dark. The wines were analyzed immediately after opening (0 hour), and again after 48 hours and after 17 days. The concentration of resveratrol in tested red wines was stable at 4 °C, under room temperature the total amount of resveratrol in all cases increased.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F99%2F1338" target="_blank" >GA525/99/1338: Resveratrol jako biologicky aktivní látka a jeho význam pro lidské zdraví</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    22

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    166-168

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus