Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studium protein sacharidových interakcí pomocí metod molekulového modelování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F05%3A00013617" target="_blank" >RIV/00216224:14310/05:00013617 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The study of protein-saccharide interactions via molecular modelling methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lectins are non-immune originated proteins. They bind carbohydrates reversibly and non-covalently, but with very high affinity. The biological function of lectins is their ability to recognize and bind to specific carbohydrate structures. They can be found in organisms ranging from viruses, bacteria and fungi to plants and animals. The lectins are not only capable of distinguishing between different monosaccharides, but also specifically binding oligosaccharides, detecting subtle differences in complexcarbohydrates structure.

  • Název v anglickém jazyce

    The study of protein-saccharide interactions via molecular modelling methods

  • Popis výsledku anglicky

    Lectins are non-immune originated proteins. They bind carbohydrates reversibly and non-covalently, but with very high affinity. The biological function of lectins is their ability to recognize and bind to specific carbohydrate structures. They can be found in organisms ranging from viruses, bacteria and fungi to plants and animals. The lectins are not only capable of distinguishing between different monosaccharides, but also specifically binding oligosaccharides, detecting subtle differences in complexcarbohydrates structure.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    IX. pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů

  • ISBN

    80-210-3321-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    37

  • Název nakladatele

    MU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 2. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku