Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Computational study of lectin-carbohydrate interactions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F10%3A00043777" target="_blank" >RIV/00216224:14310/10:00043777 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Computational study of lectin-carbohydrate interactions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Binding free energy is the important thermodynamic property used for description of affinity of ligand to receptor. Most demanding objective in this field is preparation of universal procedure for calculations of carbohydrate affinities to lectins. Lectins are proteins of non-immune origin specifically binding carbohydrates. They play crucial role in cell/pathogen adhesion. Lectin PA-IIL mediates adhesion of bacteria Pseudomonas aeruginosa to tissues of respiratory tract of cystic fibrosis patients. Chromobacterium violaceum lectin CV-IIL is member of PA-IIL lectin superfamily and shows similar function. The binding free energies of complexes of PA-IIL with carbohydrates and complexes of CV-IIL with carbohydrates were estimated by thermodynamic integration method. Computed binding free energies of PA-IIL, CV-IIL and various monosaccharides were compared with isothermal titration calorimetry data. Computed affinities differ from experimental values in range of 0.1 to 1.0 kcal/mol.

  • Název v anglickém jazyce

    Computational study of lectin-carbohydrate interactions

  • Popis výsledku anglicky

    Binding free energy is the important thermodynamic property used for description of affinity of ligand to receptor. Most demanding objective in this field is preparation of universal procedure for calculations of carbohydrate affinities to lectins. Lectins are proteins of non-immune origin specifically binding carbohydrates. They play crucial role in cell/pathogen adhesion. Lectin PA-IIL mediates adhesion of bacteria Pseudomonas aeruginosa to tissues of respiratory tract of cystic fibrosis patients. Chromobacterium violaceum lectin CV-IIL is member of PA-IIL lectin superfamily and shows similar function. The binding free energies of complexes of PA-IIL with carbohydrates and complexes of CV-IIL with carbohydrates were estimated by thermodynamic integration method. Computed binding free energies of PA-IIL, CV-IIL and various monosaccharides were compared with isothermal titration calorimetry data. Computed affinities differ from experimental values in range of 0.1 to 1.0 kcal/mol.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>O - Projekt operacniho programu<br>V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů