Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Citlivé stanovení erythrosinu a jiných červených potravinářských barviv a použitím kapilární elektroforézy s laserem indukovanou fluorescenční detekcí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F07%3A00021907" target="_blank" >RIV/00216224:14310/07:00021907 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sensitive determination of erythrosine and other red food colorants using capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Capillary electrophoresis with laser induced fluorescence detection (CE LIF) was applied to separation and sensitive determination of red food colorants. Diode pumped frequency doubled Nd:YAG laser (532 nm) was used as an excitation source in a laboratory built CE LIF system. For highly fluorescent erythrosine B (E127), limit of detection (LOD) of 0.4 ng/mL was achieved. The main advantages of using CE LIF for analysis of food samples are high selectivity and minimization of matrix effect. To our knowledge, this is the first use of CE LIF for determination of red food colorants.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensitive determination of erythrosine and other red food colorants using capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection

  • Popis výsledku anglicky

    Capillary electrophoresis with laser induced fluorescence detection (CE LIF) was applied to separation and sensitive determination of red food colorants. Diode pumped frequency doubled Nd:YAG laser (532 nm) was used as an excitation source in a laboratory built CE LIF system. For highly fluorescent erythrosine B (E127), limit of detection (LOD) of 0.4 ng/mL was achieved. The main advantages of using CE LIF for analysis of food samples are high selectivity and minimization of matrix effect. To our knowledge, this is the first use of CE LIF for determination of red food colorants.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LC06035" target="_blank" >LC06035: Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2007

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1141

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    206-211

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus