Analýza červených potravinářských barviv pomocí kapilární elektroforézy s laserem indukovanou fluorescenční detekcí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F07%3A00022784" target="_blank" >RIV/00216224:14310/07:00022784 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Analysis of red food colorants using capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection
Popis výsledku v původním jazyce
Synthetic food colorants are mostly based on xanthene dyes, azo dyes, triarylmethane dyes or phenylmethane dyes. In this work, capillary electrophoresis with laser induced fluorescence (LIF) detection was applied for sensitive determination of selected food dyes (erythrosine, carmoisine, ponceau 4R, amaranth and red 2G).
Název v anglickém jazyce
Analysis of red food colorants using capillary electrophoresis with laser-induced fluorescence detection
Popis výsledku anglicky
Synthetic food colorants are mostly based on xanthene dyes, azo dyes, triarylmethane dyes or phenylmethane dyes. In this work, capillary electrophoresis with laser induced fluorescence (LIF) detection was applied for sensitive determination of selected food dyes (erythrosine, carmoisine, ponceau 4R, amaranth and red 2G).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LC06035" target="_blank" >LC06035: Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vitamins 2007 Nutrition and Diagnostics
ISBN
978-80-7194-937-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
21-22
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
19. 9. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—