Silica coated La0.75Sr0.25MnO3 nanoparticles for magnetically driven DNA isolation.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F11%3A00053297" target="_blank" >RIV/00216224:14310/11:00053297 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/68378271:_____/11:00375107 RIV/00216305:26310/11:PU93451
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jssc.201100442" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/jssc.201100442</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jssc.201100442" target="_blank" >10.1002/jssc.201100442</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Silica coated La0.75Sr0.25MnO3 nanoparticles for magnetically driven DNA isolation.
Popis výsledku v původním jazyce
Magnetic La0.75Sr0.25MnO3 nanoparticles possessing an approximately 20 nm thick silica shell (LSMO(0.25)@SiO2) were characterised and tested for the isolation of PCR-ready bacterial DNA. The results presented here show that thenanoparticles do not interfere in PCR. DNA was reversibly adsorbed on their silica shell from the aqueous phase system (16 % PEG 6000 ? 2 M NaCl). The method proposed was used for DNA isolation from complex food samples (dairy products and probiotic food supplements). The isolatedDNA was compatible with PCR. The main advantages of the nanoparticles tested for routine use were their high colloidal stability allowing a more precise dosage and therefore high reproducibility of DNA isolation.
Název v anglickém jazyce
Silica coated La0.75Sr0.25MnO3 nanoparticles for magnetically driven DNA isolation.
Popis výsledku anglicky
Magnetic La0.75Sr0.25MnO3 nanoparticles possessing an approximately 20 nm thick silica shell (LSMO(0.25)@SiO2) were characterised and tested for the isolation of PCR-ready bacterial DNA. The results presented here show that thenanoparticles do not interfere in PCR. DNA was reversibly adsorbed on their silica shell from the aqueous phase system (16 % PEG 6000 ? 2 M NaCl). The method proposed was used for DNA isolation from complex food samples (dairy products and probiotic food supplements). The isolatedDNA was compatible with PCR. The main advantages of the nanoparticles tested for routine use were their high colloidal stability allowing a more precise dosage and therefore high reproducibility of DNA isolation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Separation Science
ISSN
1615-9306
e-ISSN
—
Svazek periodika
34
Číslo periodika v rámci svazku
21
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
3077-3082
Kód UT WoS článku
000297415600020
EID výsledku v databázi Scopus
—