Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Method of Thermostabilization of a Protein And/or Stabilization Towards Organic Solvents

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00072736" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00072736 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Method of Thermostabilization of a Protein And/or Stabilization Towards Organic Solvents

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The present invention relates to a method of thermostabilization of a protein and/or stabilization of a protein towards organic solvents wherein the protein contains access routes, wherein at least one amino acid in the bottleneck of the access route ofthe protein is mutated. Preferably, the method comprises the steps of identification of amino acids forming the bottleneck of the access routes, wherein said amino acids control the exchange of the solvent between the buried protein core and the surrounding environment and/or in the packing of the amino acids inside the access route; modification of the amino acids determined in the previous step so that the packing of the amino acids inside the tunnel is improved and the access route prevents the access of the undesired solvent molecules to the protein core, while it allows the passage of the compounds necessary at the protein core to enable the protein to perform its biological function.

  • Název v anglickém jazyce

    Method of Thermostabilization of a Protein And/or Stabilization Towards Organic Solvents

  • Popis výsledku anglicky

    The present invention relates to a method of thermostabilization of a protein and/or stabilization of a protein towards organic solvents wherein the protein contains access routes, wherein at least one amino acid in the bottleneck of the access route ofthe protein is mutated. Preferably, the method comprises the steps of identification of amino acids forming the bottleneck of the access routes, wherein said amino acids control the exchange of the solvent between the buried protein core and the surrounding environment and/or in the packing of the amino acids inside the access route; modification of the amino acids determined in the previous step so that the packing of the amino acids inside the tunnel is improved and the access route prevents the access of the undesired solvent molecules to the protein core, while it allows the passage of the compounds necessary at the protein core to enable the protein to perform its biological function.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED0001%2F01%2F01" target="_blank" >ED0001/01/01: CETOCOEN</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    US 8,580,932

  • Vydavatel

    US001 -

  • Název vydavatele

    United States Patent and Trademark Office (USPTO)

  • Místo vydání

    Alexandria

  • Stát vydání

    US - Spojené státy americké

  • Datum přijetí

    12. 11. 2013

  • Název vlastníka

    MU

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence