Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Surface characteristics and taxonomy of brewing yeasts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F14%3A00076148" target="_blank" >RIV/00216224:14310/14:00076148 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/14:#0000961

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Surface characteristics and taxonomy of brewing yeasts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article is dealing with taxonomy of brewing yeasts, methods their classification and identification; hybrid character of brewing yeasts is highlighted with related problems in their classification. The methods of molecular biology are mostly used forthe classification of brewing yeasts, where the differences in chromosomal and mitochondrial DNA are monitored?genotypic methods. Polyphasic taxonomy of yeasts is based on combination genotypic, phenotypic and chemotaxonomic methods. Important quality of brewing yeasts are surface characteristic, which could strongly affect yeast flocculation. The terms ?flocculation? and ?hydrophobicity? are clarified, factors affecting flocculation are described, and the methods of polyphasic approach in brewing yeast taxonomy are summarized.

  • Název v anglickém jazyce

    Surface characteristics and taxonomy of brewing yeasts

  • Popis výsledku anglicky

    The article is dealing with taxonomy of brewing yeasts, methods their classification and identification; hybrid character of brewing yeasts is highlighted with related problems in their classification. The methods of molecular biology are mostly used forthe classification of brewing yeasts, where the differences in chromosomal and mitochondrial DNA are monitored?genotypic methods. Polyphasic taxonomy of yeasts is based on combination genotypic, phenotypic and chemotaxonomic methods. Important quality of brewing yeasts are surface characteristic, which could strongly affect yeast flocculation. The terms ?flocculation? and ?hydrophobicity? are clarified, factors affecting flocculation are described, and the methods of polyphasic approach in brewing yeast taxonomy are summarized.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    182-190

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus