Surface characteristics and taxonomy of brewing yeasts
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F14%3A00076148" target="_blank" >RIV/00216224:14310/14:00076148 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/14:#0000961
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Surface characteristics and taxonomy of brewing yeasts
Popis výsledku v původním jazyce
The article is dealing with taxonomy of brewing yeasts, methods their classification and identification; hybrid character of brewing yeasts is highlighted with related problems in their classification. The methods of molecular biology are mostly used forthe classification of brewing yeasts, where the differences in chromosomal and mitochondrial DNA are monitored?genotypic methods. Polyphasic taxonomy of yeasts is based on combination genotypic, phenotypic and chemotaxonomic methods. Important quality of brewing yeasts are surface characteristic, which could strongly affect yeast flocculation. The terms ?flocculation? and ?hydrophobicity? are clarified, factors affecting flocculation are described, and the methods of polyphasic approach in brewing yeast taxonomy are summarized.
Název v anglickém jazyce
Surface characteristics and taxonomy of brewing yeasts
Popis výsledku anglicky
The article is dealing with taxonomy of brewing yeasts, methods their classification and identification; hybrid character of brewing yeasts is highlighted with related problems in their classification. The methods of molecular biology are mostly used forthe classification of brewing yeasts, where the differences in chromosomal and mitochondrial DNA are monitored?genotypic methods. Polyphasic taxonomy of yeasts is based on combination genotypic, phenotypic and chemotaxonomic methods. Important quality of brewing yeasts are surface characteristic, which could strongly affect yeast flocculation. The terms ?flocculation? and ?hydrophobicity? are clarified, factors affecting flocculation are described, and the methods of polyphasic approach in brewing yeast taxonomy are summarized.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
182-190
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—