Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of growth conditions on flocculation and cell surface hydrophobicity of brewing yeast (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of growth conditions on flocculation and cell surface hydrophobicity of brewing yeast (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Flocculation is the reversible ability of yeast cells to adhere in clumps, form aggregates (flocs) and then sediment rapidly at the bottom of the fermentation medium or rise to its surface. It appears spontaneously at the end of fermentation in late exponential or early stationary phase of growth and effectively facilitates elimination of the cells from fermentation medium and downstream processes. Cell surface hydrophobicity (CSH) is considered one of the most important factors of yeast flocculation. The intensity of flocculation of yeast strains is affected by the number and combination of FLO genes coding zymolectins. 37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of growth conditions on flocculation and cell surface hydrophobicity of brewing yeast (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    Flocculation is the reversible ability of yeast cells to adhere in clumps, form aggregates (flocs) and then sediment rapidly at the bottom of the fermentation medium or rise to its surface. It appears spontaneously at the end of fermentation in late exponential or early stationary phase of growth and effectively facilitates elimination of the cells from fermentation medium and downstream processes. Cell surface hydrophobicity (CSH) is considered one of the most important factors of yeast flocculation. The intensity of flocculation of yeast strains is affected by the number and combination of FLO genes coding zymolectins. 37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů