Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Structure and specificity of lectin from bacterium Burkholderia pseudomallei

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00080927" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00080927 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Structure and specificity of lectin from bacterium Burkholderia pseudomallei

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A new lectin from B. pseudomallei was identified, which did not show any significant sequence similarity to the known proteins. The gene coding the lectin was cloned and protein expression and purification were successfully optimized. Surface plasmon resonance (SPR) and titration microcalorimetry (ITC) were used to characterize the interactions between the lectin and saccharides. Both methods revealed the lectin ability to bind D-mannose and mannosylated derivatives. The structure of the protein was solved using X-ray diffraction and showed a novel fold of bacterial lectins. The lectin is present as a monomer in solution as determined using analytical ultracentrifugation, which was also confirmed in the crystal structure. According to its structure andsequence, the protein belongs to a not yet described family of lectins.

  • Název v anglickém jazyce

    Structure and specificity of lectin from bacterium Burkholderia pseudomallei

  • Popis výsledku anglicky

    A new lectin from B. pseudomallei was identified, which did not show any significant sequence similarity to the known proteins. The gene coding the lectin was cloned and protein expression and purification were successfully optimized. Surface plasmon resonance (SPR) and titration microcalorimetry (ITC) were used to characterize the interactions between the lectin and saccharides. Both methods revealed the lectin ability to bind D-mannose and mannosylated derivatives. The structure of the protein was solved using X-ray diffraction and showed a novel fold of bacterial lectins. The lectin is present as a monomer in solution as determined using analytical ultracentrifugation, which was also confirmed in the crystal structure. According to its structure andsequence, the protein belongs to a not yet described family of lectins.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů