Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakterizace technologicky využívaných kvasinek rodu Saccharomyces (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F15%3A00084474" target="_blank" >RIV/00216224:14310/15:00084474 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Charakterizace technologicky využívaných kvasinek rodu Saccharomyces (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvasinky se využívají v procesech výroby různých kvašených nápojů a jídel po několik tisíc let. V současnosti tyto průmyslově využívané kvasinky taxonomicky řadíme do rodu Saccharomyces. Mnohé z těchto kvasinek mají hybridní původ a jejich vlastnosti sevzájemně mírně liší. Práce byla zaměřena na charakterizaci technologických (pivovarských, vinařských, pekařských, lihovarských) a typových kmenů kvasinek pomocí molekulárně-biologických a biochemických metod a jejich následným porovnáním.

  • Název v anglickém jazyce

    Characteristic of technologically used yeast genus Saccharomyces (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    For thousands years, yeasts are used in processes of making fermented beverages and food. Nowadays, these technological yeasts belong to genus Saccharomyces. Many of them are hybrids and their characteristics are slightly different. We have focused on the characterization of technological yeasts strains (brewing, wine, bakers, distilling) and type yeasts strains using methods of molecular biology and biochemical methods. Then we compared them with each other.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů