Comparison of DNA-based techniques for differentiation of production strains of ale and lager brewing yeast
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000116" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000116 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216224:14310/16:00089649
Výsledek na webu
<a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jam.13116/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jam.13116/abstract</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/jam.13116" target="_blank" >10.1111/jam.13116</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of DNA-based techniques for differentiation of production strains of ale and lager brewing yeast
Popis výsledku v původním jazyce
Brewing yeasts are classified into two species—Saccharomyces pastorianus and Saccharomyces cerevisiae. Most of the brewing yeast strains are natural interspecies hybrids typically polyploids and their identification is thus often difficult giving heterogenous results according to the method used. We performed genetic characterization of a set of the brewing yeast strains coming from several yeast culture collections by combination of various DNA-based techniques. The aim of this study was to select a method for species-specific identification of yeast and discrimination of yeast strains according to their technological classification.
Název v anglickém jazyce
Comparison of DNA-based techniques for differentiation of production strains of ale and lager brewing yeast
Popis výsledku anglicky
Brewing yeasts are classified into two species—Saccharomyces pastorianus and Saccharomyces cerevisiae. Most of the brewing yeast strains are natural interspecies hybrids typically polyploids and their identification is thus often difficult giving heterogenous results according to the method used. We performed genetic characterization of a set of the brewing yeast strains coming from several yeast culture collections by combination of various DNA-based techniques. The aim of this study was to select a method for species-specific identification of yeast and discrimination of yeast strains according to their technological classification.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Applied Microbiology
ISSN
1364-5072
e-ISSN
1365-2672
Svazek periodika
120
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
1561-1573
Kód UT WoS článku
000379534800011
EID výsledku v databázi Scopus
—