Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of DNA-based techniques for differentiation of production strains of ale and lager brewing yeast

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000116" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000116 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216224:14310/16:00089649

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jam.13116/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jam.13116/abstract</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jam.13116" target="_blank" >10.1111/jam.13116</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of DNA-based techniques for differentiation of production strains of ale and lager brewing yeast

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Brewing yeasts are classified into two species—Saccharomyces pastorianus and Saccharomyces cerevisiae. Most of the brewing yeast strains are natural interspecies hybrids typically polyploids and their identification is thus often difficult giving heterogenous results according to the method used. We performed genetic characterization of a set of the brewing yeast strains coming from several yeast culture collections by combination of various DNA-based techniques. The aim of this study was to select a method for species-specific identification of yeast and discrimination of yeast strains according to their technological classification.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of DNA-based techniques for differentiation of production strains of ale and lager brewing yeast

  • Popis výsledku anglicky

    Brewing yeasts are classified into two species—Saccharomyces pastorianus and Saccharomyces cerevisiae. Most of the brewing yeast strains are natural interspecies hybrids typically polyploids and their identification is thus often difficult giving heterogenous results according to the method used. We performed genetic characterization of a set of the brewing yeast strains coming from several yeast culture collections by combination of various DNA-based techniques. The aim of this study was to select a method for species-specific identification of yeast and discrimination of yeast strains according to their technological classification.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Applied Microbiology

  • ISSN

    1364-5072

  • e-ISSN

    1365-2672

  • Svazek periodika

    120

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1561-1573

  • Kód UT WoS článku

    000379534800011

  • EID výsledku v databázi Scopus