Various instrumental approaches for determination of organic acids in wines
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00087861" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00087861 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26620/16:PU116915
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.08.013" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.08.013</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.08.013" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2015.08.013</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Various instrumental approaches for determination of organic acids in wines
Popis výsledku v původním jazyce
Biosensors based on lactate oxidase, sarcosine oxidase and mixture of fumarase and sarcosine oxidase were used for monitoring of organic acids in wine samples. Additionally, tartaric acid was determined by modified colorimetric method based on formation of the vanadate-tartrate complex. The above mentioned methods were used for the analysis of 31 wine samples and obtained data were compared with the results from capillary electrophoresis as a basic standard method. This comparison showed a certain degree of correlation between biosensors and capillary electrophoresis. The provided information pointed to the potential uses of biosensors in the field of winemaking. (C) 2015 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Název v anglickém jazyce
Various instrumental approaches for determination of organic acids in wines
Popis výsledku anglicky
Biosensors based on lactate oxidase, sarcosine oxidase and mixture of fumarase and sarcosine oxidase were used for monitoring of organic acids in wine samples. Additionally, tartaric acid was determined by modified colorimetric method based on formation of the vanadate-tartrate complex. The above mentioned methods were used for the analysis of 31 wine samples and obtained data were compared with the results from capillary electrophoresis as a basic standard method. This comparison showed a certain degree of correlation between biosensors and capillary electrophoresis. The provided information pointed to the potential uses of biosensors in the field of winemaking. (C) 2015 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Svazek periodika
194
Číslo periodika v rámci svazku
March
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
432-440
Kód UT WoS článku
000364248900058
EID výsledku v databázi Scopus
—