Microbiology of brewery production – bacteria of the order Enterobacterales
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F18%3A00108849" target="_blank" >RIV/00216224:14310/18:00108849 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/18:N0000010
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/en/artkey/kpr-201804-0002_mikrobiologie_pivovarske_vyroby_-_bakterie_radu_enterobacterales.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/en/artkey/kpr-201804-0002_mikrobiologie_pivovarske_vyroby_-_bakterie_radu_enterobacterales.php</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201824" target="_blank" >10.18832/kp201824</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microbiology of brewery production – bacteria of the order Enterobacterales
Popis výsledku v původním jazyce
The Enterobacterales order contains 7 families with more than 40 bacterial genera which are isolated from various types of environment. The genera Shimwellia, Obesumbacterium, Rahnella, Citrobacter, Klebsiella, Raoultella, Serratia and Enterobacter are often found in the beer brewing process. The ability of these bacteria to grow and multiply in the finished beer is minimal. The bacteria occur primarily as contamination of yeast. They are harmful because these bacteria produce sensory undesirable substances (e.g. dimethylsulfide, diacetyl, acetoin) at the beginning of the main fermentation and get into the finished beer. Some species are involved in the formation of N-nitrosamines harmful for health. Here we present an overview of the basic morphological and physiological properties of these bacteria and describe their importance from the point of view of harmfulness in the beer brewing process.
Název v anglickém jazyce
Microbiology of brewery production – bacteria of the order Enterobacterales
Popis výsledku anglicky
The Enterobacterales order contains 7 families with more than 40 bacterial genera which are isolated from various types of environment. The genera Shimwellia, Obesumbacterium, Rahnella, Citrobacter, Klebsiella, Raoultella, Serratia and Enterobacter are often found in the beer brewing process. The ability of these bacteria to grow and multiply in the finished beer is minimal. The bacteria occur primarily as contamination of yeast. They are harmful because these bacteria produce sensory undesirable substances (e.g. dimethylsulfide, diacetyl, acetoin) at the beginning of the main fermentation and get into the finished beer. Some species are involved in the formation of N-nitrosamines harmful for health. Here we present an overview of the basic morphological and physiological properties of these bacteria and describe their importance from the point of view of harmfulness in the beer brewing process.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
161-166
Kód UT WoS článku
000441810800002
EID výsledku v databázi Scopus
—