Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologie pivovarské výroby - octové bakterie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologie pivovarské výroby - octové bakterie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Octové bakterie již nepředstavují rizoko pro kažení piva, jejich růst je potlačen nízkou koncentrací kyslíku. Jsou rizikem pro kvalitu čepovaného piva v restauračních zařízení. Škodlivost octových bakterií v pivovarských provozech spočívá v jejich schopnosti tvořit biofilm, který může být zdrojem kontaminace pivu škodících mikroorganizmů, zejména v prostoru stáčení piva.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiology of brewing production - acetic bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Acetic bacteria are not a risk of beer, their growth is suppressed by low oxygen concentrations. They are a risk to the quality of draft beer in restaurant facilities. The harmfulness of acetic bacteria in brewing plants lies in their ability to form biofilm, which can be a source of contamination of beer harmful to micro-organisms, especially in the beer bottling area.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    6-9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus