Mikrobiologie pivovarské výroby - octové bakterie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologie pivovarské výroby - octové bakterie
Popis výsledku v původním jazyce
Octové bakterie již nepředstavují rizoko pro kažení piva, jejich růst je potlačen nízkou koncentrací kyslíku. Jsou rizikem pro kvalitu čepovaného piva v restauračních zařízení. Škodlivost octových bakterií v pivovarských provozech spočívá v jejich schopnosti tvořit biofilm, který může být zdrojem kontaminace pivu škodících mikroorganizmů, zejména v prostoru stáčení piva.
Název v anglickém jazyce
Microbiology of brewing production - acetic bacteria
Popis výsledku anglicky
Acetic bacteria are not a risk of beer, their growth is suppressed by low oxygen concentrations. They are a risk to the quality of draft beer in restaurant facilities. The harmfulness of acetic bacteria in brewing plants lies in their ability to form biofilm, which can be a source of contamination of beer harmful to micro-organisms, especially in the beer bottling area.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
6-9
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—