Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of strictly anaerobic bacterium Selenomonas lacticifex by PCR using species-specific primers targeting 16S rDNA (poster)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001021" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of strictly anaerobic bacterium Selenomonas lacticifex by PCR using species-specific primers targeting 16S rDNA (poster)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The content of oxygen is one of the main factors affecting microbiological stability of beer. The current trend in bottling technologies accentuates lowering of oxygen concentration in finished beer to a minimum. Beer thus becomes a medium in which strictly anaerobic bacteria can thrive. Strictly anaerobic bacteria adjusted to the brewery environment include genera Megasphaera, Pectinatus, Selenomonas and Zymophilus, currently classed into the family Veillonellaceae. The aim of this study was to developSelenomonas lacticifex-specific PCR assay and also to evaluate the specificity and reproducibility of the assay in real brewery samples.37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of strictly anaerobic bacterium Selenomonas lacticifex by PCR using species-specific primers targeting 16S rDNA (poster)

  • Popis výsledku anglicky

    The content of oxygen is one of the main factors affecting microbiological stability of beer. The current trend in bottling technologies accentuates lowering of oxygen concentration in finished beer to a minimum. Beer thus becomes a medium in which strictly anaerobic bacteria can thrive. Strictly anaerobic bacteria adjusted to the brewery environment include genera Megasphaera, Pectinatus, Selenomonas and Zymophilus, currently classed into the family Veillonellaceae. The aim of this study was to developSelenomonas lacticifex-specific PCR assay and also to evaluate the specificity and reproducibility of the assay in real brewery samples.37th Brewing and Malting Conference. Pilsen, Czech Republic, October 23-24, 2014.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP503%2F12%2F1424" target="_blank" >GAP503/12/1424: Anaerobní bakterie kazící potraviny a jejich schopnost vytvářet biofilmy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů