Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The microbiological quality of bacteriophage product and its influence on antibacterial phage effect

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F23%3A00132456" target="_blank" >RIV/00216224:14310/23:00132456 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The microbiological quality of bacteriophage product and its influence on antibacterial phage effect

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Developing a drug form containing bacteriophages is an essential step of phage therapy implementation in practice. A crucial criterion of the final phage product is phage stability in variant conditions, in which applied phages could be exposed during manipulation with the product (i.e., contaminations by microorganisms and drug additives). This work concerns phage titer stability during exposition to preservatives, yeast, and mold. We assessed the stability of a myovirus against Pseudomonas aeruginosa and a myovirus against Staphylococcus aureus. These purified phages were inoculated by Candida albicans or Aspergillus niger and stored at room temperature in six variant preservatives, including organic acids salts and alcohols. After 24 hours, the titer of phages was determined by a standard drop test.

  • Název v anglickém jazyce

    The microbiological quality of bacteriophage product and its influence on antibacterial phage effect

  • Popis výsledku anglicky

    Developing a drug form containing bacteriophages is an essential step of phage therapy implementation in practice. A crucial criterion of the final phage product is phage stability in variant conditions, in which applied phages could be exposed during manipulation with the product (i.e., contaminations by microorganisms and drug additives). This work concerns phage titer stability during exposition to preservatives, yeast, and mold. We assessed the stability of a myovirus against Pseudomonas aeruginosa and a myovirus against Staphylococcus aureus. These purified phages were inoculated by Candida albicans or Aspergillus niger and stored at room temperature in six variant preservatives, including organic acids salts and alcohols. After 24 hours, the titer of phages was determined by a standard drop test.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30403 - Technologies involving identifying the functioning of DNA, proteins and enzymes and how they influence the onset of disease and maintenance of well-being (gene-based diagnostics and therapeutic interventions [pharmacogenomics, gene-based therapeutics])

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LX22NPO5103" target="_blank" >LX22NPO5103: Národní institut virologie a bakteriologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů