Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Content of zinc in main meals consume by students of military university in Vyškov in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14510%2F11%3A00079816" target="_blank" >RIV/00216224:14510/11:00079816 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of zinc in main meals consume by students of military university in Vyškov in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the thesis the content of zinc of thirteen dishes obtained in Military University of Ground Forces in Vyškov was defined by means of the chemical analysis and theoretical calculation. According to the chemical analysis, the biggest amount of zinc wasproven in the following dishes: roast chicken with rice and cucumber salad, while the smallest amount of zinc contained fried cauliflower, chips and tatar sauce. Having compared the results of the chemical analysis and of the theoretical calculation, werealized that it is not possible to compare these two methods because their results differ. Based on theory that midday meal presents 50% of recommended day intake of all nutrients and minerals, it should be the optimum intake of zinc for adult person inordinary food configuration 6 ? 7,5 mg. These requirements subserve only the dish ?Fried cheese, potatoes dumplings, tartar sauce?.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of zinc in main meals consume by students of military university in Vyškov in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    In the thesis the content of zinc of thirteen dishes obtained in Military University of Ground Forces in Vyškov was defined by means of the chemical analysis and theoretical calculation. According to the chemical analysis, the biggest amount of zinc wasproven in the following dishes: roast chicken with rice and cucumber salad, while the smallest amount of zinc contained fried cauliflower, chips and tatar sauce. Having compared the results of the chemical analysis and of the theoretical calculation, werealized that it is not possible to compare these two methods because their results differ. Based on theory that midday meal presents 50% of recommended day intake of all nutrients and minerals, it should be the optimum intake of zinc for adult person inordinary food configuration 6 ? 7,5 mg. These requirements subserve only the dish ?Fried cheese, potatoes dumplings, tartar sauce?.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů