Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THEORETICAL STUDY OF THE CARBOHYDRATES DISPERSION INTERACTIONS WITH CONDENSED AROMATIC MOIETIES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F11%3A00053084" target="_blank" >RIV/00216224:14740/11:00053084 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THEORETICAL STUDY OF THE CARBOHYDRATES DISPERSION INTERACTIONS WITH CONDENSED AROMATIC MOIETIES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Molecular recognition of carbohydrates by proteins plays a key role in many biological processes including immune response, pathogen entry into a cell, cell-cell adhesion and so forth. Recent studies show that key role in protein - saccharide recognitionmay play dispersive interactions, such as CH/pi interactions of aromatic amino acids with non polar faces of carbohydrates. In this study we present computational study on the additive properties of the carbohydrate CH/pi dispersion interactions with condensed aromatic moieties. The naphthalene molecule was used as a model for the condensed aromatic system. The carbohydrates b-D-glucopyranose, b-D-mannopyranose and a-L-fucopyranose in complex with naphthalene were prepared. Two types of complexes wereprepared. In first group of complexes the carbohydrate is interacting via only the one CH group hydrogen with naphthalene and in the second group via two hydrogen atoms. All possible combinations of the complexes were prepared.

  • Název v anglickém jazyce

    THEORETICAL STUDY OF THE CARBOHYDRATES DISPERSION INTERACTIONS WITH CONDENSED AROMATIC MOIETIES

  • Popis výsledku anglicky

    Molecular recognition of carbohydrates by proteins plays a key role in many biological processes including immune response, pathogen entry into a cell, cell-cell adhesion and so forth. Recent studies show that key role in protein - saccharide recognitionmay play dispersive interactions, such as CH/pi interactions of aromatic amino acids with non polar faces of carbohydrates. In this study we present computational study on the additive properties of the carbohydrate CH/pi dispersion interactions with condensed aromatic moieties. The naphthalene molecule was used as a model for the condensed aromatic system. The carbohydrates b-D-glucopyranose, b-D-mannopyranose and a-L-fucopyranose in complex with naphthalene were prepared. Two types of complexes wereprepared. In first group of complexes the carbohydrate is interacting via only the one CH group hydrogen with naphthalene and in the second group via two hydrogen atoms. All possible combinations of the complexes were prepared.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů