Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F12%3A00060012" target="_blank" >RIV/00216224:14740/12:00060012 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/12:43884432
Výsledek na webu
<a href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3003448" target="_blank" >http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3003448</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf3003448" target="_blank" >10.1021/jf3003448</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Biochemical characteristics of patatin proteins purified by ion-exchange and affinity chromatography from tubers of 20 potato cultivars were studied to evaluate their genotype differences with respect to utility groups, table potato cultivars (TPCs) andprocessing potato cultivars (PPCs). Both groups of cultivars showed similar values of protein content in dry matter (3.98-7.39%) and of patatin relative abundance (5.40-35.40%). Three mass levels (similar to 40.6, 41.8, and 42.9 kDa) of purified patatinswere found by MALDI-TOF MS within all cultivars. Differences among mass levels corresponding with the mass of sugar antenna (similar to 1.
Název v anglickém jazyce
Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)
Popis výsledku anglicky
Biochemical characteristics of patatin proteins purified by ion-exchange and affinity chromatography from tubers of 20 potato cultivars were studied to evaluate their genotype differences with respect to utility groups, table potato cultivars (TPCs) andprocessing potato cultivars (PPCs). Both groups of cultivars showed similar values of protein content in dry matter (3.98-7.39%) and of patatin relative abundance (5.40-35.40%). Three mass levels (similar to 40.6, 41.8, and 42.9 kDa) of purified patatinswere found by MALDI-TOF MS within all cultivars. Differences among mass levels corresponding with the mass of sugar antenna (similar to 1.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
17
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
4369-4378
Kód UT WoS článku
000303362800026
EID výsledku v databázi Scopus
—