Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pěstitelské technologie na relativní abundanci patatinových bílkovin v hlízách bramboru (Solanum tuberosum L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882019" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv pěstitelské technologie na relativní abundanci patatinových bílkovin v hlízách bramboru (Solanum tuberosum L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V letech 2006-2008 byl na dvou stanovištích veden polní pokus s cílem analyzovat vliv konvenčního a ekologického systému produkce na relativní abundanci patatinových bílkovin v hlízách bramboru. Odhad relativní abundance patatinu u hlíz pěti odrůd se pohyboval v širokém rozpětí od 8,4 až 42,3 %. Odrůda byla nejvýznamnějším faktorem podílející se na variabilitě tohoto ukazatele ze 63,5 %, zatímco ostatní sledované faktory (ročník, stanoviště, technologie pěstování) měly význam pouze ve vzájemných interakcích. Statisticky průkazný nárůst relativní abundance patatinu u hlíz ekologické produkce byl zaznamenán pouze u odrůdy Bionta. Při hodnocení pokusu jako celku nebyl zjištěn statisticky průkazný rozdíl v relativní abundanci patatinu mezi hlízami ekologické a konvenční produkce.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of potato crop management on patatin proteins relative abundance

  • Popis výsledku anglicky

    The field experiment was conducted on two sites in 2006-2008. The aim of the experiment was to examine the effect of potato crop management (organic versus conventional) on relative abundance of patatin proteins. The relative abundance of patatin rangedfor the tubers of five cultivars from 8.4 to 42.3 %. The cultivar was the most important factor affecting patatin abundance form 63.5 % while the other factors (year, site, crop management) were significant only in interactions. The statistically significant increase in patatin relative abundance in organic potatoes was found only for cultivar Bionta. When examined the field experiment in total any significant difference in patatin relative abundance between organic and conventional tubers was found.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda : časopis pro rostlinnou produkci

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    323-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus