Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variation of nitrogenous components in potato (Solanum tuberosum L.) tubers produced under organic and conventional crop management

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886348" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886348 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.eja.2013.02.009" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.eja.2013.02.009</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.eja.2013.02.009" target="_blank" >10.1016/j.eja.2013.02.009</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variation of nitrogenous components in potato (Solanum tuberosum L.) tubers produced under organic and conventional crop management

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The information related to protein and other nitrogenous components in organically produced potato tubers can be interesting for consumers with specific diets. Such information is still limited. Here we report results on the effects of organic and conventional production systems on accumulation of nitrogenous substances including total tuber protein and the nutritiously most important tuber protein, patatin, observed in five cultivars on two localities during three consecutive years. Organically produced potato tubers contained significantly lower content of total nitrogen, crude protein, nitrates and glycoalkaloids (alpha-solanine and alpha-chaconine). Protein content, patatin relative abundance in total tuber protein and patatin content in organically produced potato tubers were slightly lower than in conventional ones but the differences were not statistically significant. The cultivar and interactions between cultivars and other production factors affected considerably contents of

  • Název v anglickém jazyce

    Variation of nitrogenous components in potato (Solanum tuberosum L.) tubers produced under organic and conventional crop management

  • Popis výsledku anglicky

    The information related to protein and other nitrogenous components in organically produced potato tubers can be interesting for consumers with specific diets. Such information is still limited. Here we report results on the effects of organic and conventional production systems on accumulation of nitrogenous substances including total tuber protein and the nutritiously most important tuber protein, patatin, observed in five cultivars on two localities during three consecutive years. Organically produced potato tubers contained significantly lower content of total nitrogen, crude protein, nitrates and glycoalkaloids (alpha-solanine and alpha-chaconine). Protein content, patatin relative abundance in total tuber protein and patatin content in organically produced potato tubers were slightly lower than in conventional ones but the differences were not statistically significant. The cultivar and interactions between cultivars and other production factors affected considerably contents of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101A184" target="_blank" >QI101A184: Technologie pěstování brambor - nové postupy šetrné k životnímu prostředí</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Journal of Agronomy

  • ISSN

    1161-0301

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    49

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    20-31

  • Kód UT WoS článku

    000320746500003

  • EID výsledku v databázi Scopus